"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2014/12/12

Karácsonyfa linzer

Hozzávalók
35 dkg liszt
18 dkg Ráma margarin
fél csomag sütőpor
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
a mázhoz porcukor, citromlé, zöld ételfesték
a díszítéshez színes dekorcukor

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, fenyőfa formával kiszurkákjuk.
Előmelegített sütőben, gáz 5-ös fokozatán 10-15 perc alatt megsütjük. Ha az alja kezd színesedni, már jó, ne süssük túl.
10 dkg porcukorhoz adunk pár csepp zöld ételfestéket és annyi citromlevet (kb 1 teáskanálnyi), amennyivel sűrű, de folyós mázzá keverjük. A teljesen kihűlt linzereket bekenjük a mázzal és dekorcukorral díszítjük.
Ha a máz megszáradt, a süteményt dobozolhatjuk.
Már az ünnepek előtt elkészíthető ez a karácsonyi aprósütemény.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése