"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2013/09/16

Nagykőrösi aprópecsenye

Hozzávalók 6 személyre
1kg pulyka felső comb filé vékony csíkokra darabolva (mint a tokányhoz)
sárga és zöld hüvelyű bab
sárgarépa
zölborsó (ezek egyforma mennyiségben)
1 doboz csemegekukorica

1 nagy paradicsompaprika
só, bors, pirospaprika, egyéb fűszer ízlés szerint
étolaj
kőrösi ketchup vagy 1 kis doboz kőrösi sűrített paradicsom
1,5 kg krumpli
6-8 db csemegeuborka apróra darabolva

A babokat "konzervméretűre" daraboljuk - vagy eleve konzerv (vagy fagyasztott) zöldségeket használunk.
A sárgarépát és a paprikát felkockázzuk.
A pulykahúst kevés olajon jól átsütjük, kiskanálnyi pirospaprikával megszórjuk, ízlés szerint fűszerezzük, kevés vizet öntve alá, puhára pároljuk-sütjük. Ügyeljünk, hogy egy kis szaftja maradjon!
A zöldségeket - az uborka és a kukorica kivételével - ízlés szerint fűszerezve puhára pároljuk, a végén hozzáadjuk a paradicsompürét (ketchupot), a kukoricát és összerottyantjuk.
A megtisztított, vékony hasábokra darabolt krumplit olajban kisütjük.

A készre sütött szaftos húst összekeverjük a zöldségekkel, belekeverjük az apróra darabolt uborkát is és a sült krumplival tálaljuk (ezzel is összeforgathatjuk)


Eredeti recept leírásom




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése