"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2012/01/26

Sajttekercs

Hozzávalók
8 db kolbászos kockasajt
5 dkg vaj
1 kiskanál Piros Arany
1 mokkáskanál fokhagymakrém
20 dkg juhtúró
1 evőkanál tejföl
1 csomó metélőhagyma
5 dkg gyulai kolbász vagy sonka
8 nagy, vékony szelet trappista sajt (kb. 20 dkg)
8 szelet gépsonka (kb akkorák, mint a sajtszeletek)

Elkészítés:
A kolbászos sajtot a vajjal, a Piros Arannyal és a fokhagymakrémmel összedolgozzuk. A juhtúrót áttörjük és a tejföllel, a finomra aprított metélőhagymával meg az apróra vágott gyulai kolbásszal elkeverjük.
Egy asztalra kiterítünk egy nagy lap alufóliát, amire ugyanakkora folpackot simítunk. Felénk eső oldalát a sonkaszeletekkel végigrakjuk, majd ugyanilyen szélességben a sajtszeletek a sonka mögé kerülnek.
A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra pedig a juhtúrós keveréket egyenletesen rásimítjuk.
Szorosan feltekerjük, így a sonkás rész a tekercs közepére kerül. A sajttekercset jól becsomagolva, hűtőszekrényben megdermesztjük. Pár óra múlva forró vízbe mártott késsel szeleteljük. (kb. 30 szelet lesz belőle)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése