"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/22

Pudingos grízes-meggyes (Vali szelet)

>>>Tészta:
2 vékony piskótát sütünk, 4-4 tojásból a szokásos módon.. 
(4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt,1 kávéskanál sütőpor)

>>>Grízes-meggyes krém:
3 dl tejben elkeverünk 8 evőkanál búzadarát, 3 evőkanál cukrot és 1 mokkáskanál őrölt fahéjat. Felengedjük 1 üveg meggybefőtt levével és sűrűre főzzük.
A befőtt meggyből félre teszünk valamennyit, a többit pedig apróra vágjuk és belekeverjük  a megfőzött grízes krémbe.
Ha a krém már csak langyos, rákenjük az egyik piskótalapra.

>>>Vaníliás krém:
25 dkg Ráma margarint habosra kavarunk 15-20 dkg porcukorral (ízlés szerint).
2 tasak vaníliapudingot összekeverünk 3 evőkanál cukorral és felfőzzük 8 dl tejben.
Ha kihűlt, simára dolgozzuk a cukros margarinnal. Kiveszünk belőle pár kanálnyit, amit félre teszünk.

Ha a meggyes krém teljesen kihűlt a piskótán, rákenjük a pudingos-vajas krémet és kirakjuk a félre tett meggyszemekkel.
Beborítjuk a másik piskóta lappal, amit vékonyan lekenünk a félre tett pudingos krémmel.

Fél l tejszínt kemény habbá verünk egy kevés porcukorral és habfixálóval. A sütemény tetejére simítjuk és megszórjuk reszelt étcsokoládéval vagy megcsurgatjuk olvasztott étcsokival.

>>>Megjegyzés: az eredeti recept szerint őszibarack befőttel készül, de én most meggyből csináltam, nagyon finom és mutatós lett így is, próbáld ki Ágika.
>>>

(Szekernyákné Tóth Valikától kaptam ezt a finom süti receptet.
Köszönöm Valika, biztosan kifogom próbálni.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése