"Jobb ízű a falat, ha mindnyájan esznek." (Arany János: Családi kör) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Miközben mosogatsz, imádkozz ! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a Földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie." ( Paulo Coelho ) ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Si mangia per vivere e non si vive per mangiare - Nem azért élünk, hogy együnk, azért eszünk, hogy éljünk." ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ "Ne úgy gyűjtsd a recepteket vagy vacsoraélményeket, mint egy lepkegyűjtő ! Élvezd amit csinálsz." (A. Bourdain) ♥ ☼ ♥ ☼ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥ ☼ ♥

2011/11/21

Emeletes élvezet

Hozzávalók:

1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín

1 habfixáló
1 cs. vaníliás cukor

3. réteg
2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor

4. réteg
2 dl tejszín

1 habfixáló
5 dkg porcukor

Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy sütő formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos, jól áttöröm, mixerrel krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel (habfixálót bele !) és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel mixerben jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a habfixálóval, a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
A recept a network-ön kaptam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése